Cleia
Cleia

LeiAnns Cleia

Cleia är min andra malle och denna gången blev det en tik, beroende på att det föddes mest tikar. Hon är en kul dam, både självständig och förarvek. Vi har tränat mest sök men har kommit igång med spår också nu. 
Cleia är antingen 100 eller 0. När hon är 100-hysterisk är hon inte snackbar men när hon är 100-fokuserad är hon så trevlig. Hemma är hon en stor kram"nalle

Nu, 2018, är hon fortfarande som en 2-åring som med glädje går in på lydnadsplan. Går även som tåget i skogen.

Ullhedens Yoker

Så blev det en malle till hur nu det gick till. Yoker är en trevlig krabat. En mycker snäll hund. Med min otur så blev han naturligtvis sjuk. OCD i båda bogarna så innan ett år var han opererad i båda bogarna men ca 6 mån konvalicens.
Vid dryga året fick vi börja släppa lös och träna. 


Han har varit en knepig malle. Inget föremålsintresse, hämtade inte ens boll i början, många rädslor, skotträdd, inget "will-to-please". 
Efter mycket jobb är han en jäkel på att kampa, går som tåget i både sök, spår och uppletande. Och framför allt, jättetrevlig. 
Lite svår på lydnaden då han som sagt inte har något "will-to-please". Det har varit en balansgång under inlärningen då han lätt blir osäker/rädd. Det mesta är inlärt med lek och att bygga självförtroende.
Tycker vi lyckats ganska bra faktiskt. 

Yoker
Yoker

                                                  
 
 

 

 

 

Besökare idag: 4 | Denna månad: 12 | Totalt: 766