GAMLA HUNDAR

Ullhedens Yoker

2012-04-29  –  2024-05-27
Yoker, som skulle bli nästa tävlingshund, ville inte riktigt och tyvärr väldigt skotträdd.
Men skam den som ger sig, det tog tid men han blev kanon på både kamp (från att inte ens ta en boll), spår och sök. Men bara träning, vi tävlade aldrig. 

Korad Leianns Cleia

2008-08-06 – 2020-07-27
Fina, tokiga Cleia. Du har inte varit som andra. 100% ”tokig/speedad eller totalt fokuserad. Du har varit både en superlätt och supersvår hund.

Korad Kiragårdens Malco

2003 – 2015
Fina Malco som vi fick behålla i 12 år drygt. Malco var min första malle, har bara haft schäfrar förut. Han var en rolig krabat, alltid på G. En underbar och lätt hund att ha. Ställde alltid upp. Vi tävlade i spår och sök på elitnivå. Vilken spårhund!! Kanon även på sök. Även han fick avsluta sin tävlingskarriär pga ehrlichia. Han hade en naturlig ”domenans”. Ingen stötte sig med honom och han sökte aldrig bråk. Skadade sig tyvärr så illa när han trodde han kunde hoppa över ett släpdrag att han var tvungen att avlivas. Hade nog hängt med länge annars.
Du är saknad

Kiragårdens Jilliz

1998 – 2008
Jilliz, den ”hysteriska” lilla schäfern som var en kanonspårhund men som tyvärr inte kunde hålla tyst på lydnadsplanen men alltid lika glad att gå lydnad. 2 cert i spår och godk korningens mentaldel. Fick tyvärr diskbråck och fick sluta tävla men hängde med i många år trots det. Blev nästan 10 år.

Korad Exanos Jenzo

1991 – 1998
Jenzo. Den underbara stora snälla nalle- björnen. En underbar spårhund. Fick Ehrichia vid 1½-års-ålder. Vi tragglade på. Godk Ekl-sph. Blev 8 år.

Exanos Mica

1993 – ?
Mica, en omplacering. Kom till oss vid 1½-års ålder. Gullig men ”tuggade” tyvärr gärna på andra hundar. Gillade lydnadsträning men fick närapånästan panik på tävlingsbanorna. Hon slapp. Vi slutade vid godk. Hkl-sph.
Omplacerades till Skokloster på landet som ensamhund. Fungerade utmärkt.

SLCH Exanos Yoga

1997 – 2005
Yoga, den lilla tiken. Ville inte spåra bara jaga.Det blir aldrig nån spårhund av den där sa kompisarna.
Skam den som ger sig, ett cert i Ekl-sph

 

 

SBCH Exanos Poncho

1995 – 2001
Poncho, en pärla. Min läromästare. Vi hade turen att träffa Järveruds i karriärens början. Gunvor slet sitt hår; han kommer aldrig att lära sig spåra, sa hon. (som nybörjare hade jag gjort alla nybörjarfel) Han blev SBCH. Gunvor brukade ta honom som exempel på sina kurser. Tävlades mycket. Fick tyvärr både Ehrlichia och Borrelia.
Blev bara 6 år.

Paloma

Paloma 1980 – 1985
Min första tävlingshund. Hann bara tävla spår-akl men hon var definitivt orsaken till min sk tävlingskarriär.
Blev bara 5 år. Höfterna.

 

Magoo

1979 – 1980
En snäll stor slyngel. Blev tyvärr bara 1 år. Grava höftledsfel.

 

Chilla

Chilla 1972 – 1982
Första schäfern. En omplacering med tråkig bakgrund, som skulle avlivas, kom till matte vi 9 mån ålder. Hon blev min ”stallhund” när jag hade ridskolan.
En underbar kompis som blev 10 år.

 

Skrållan

En boxer till!!!! En pajas,som var totalt obildbar, bara lycklig. Fick tyvärr boxersjuka och gick hela livet på cortison. Blev 7 år.

 

Nicke

Han blev första ”egna” hunden. En lugn, snäll, icke dräglande hane. Han blev 11 år.

 

 

Charma

Första hunden, Charma, kom till familjen när matte var i 7-årsåldern under ”Lassieepoken”. En snäll collie som till mattes förtjusning jagade pojkar på cykel. Hon blev 11 år.